Tvrtke logo Menu
Pretražite tvrtke u Hrvatskoj!

Napredna pretraga


sakrij naprednu pretragu X

Poslovne vijesti - Duhan - proizvodnja, prodaja, proizvodi - TDR će uskoro duhanom opsrkrbljivati Njemačku


07.12.2016
TDR će uskoro duhanom opsrkrbljivati Njemačku

Otkako je British American Tobacco preuzeo TDR, tvrtka je zabilježila rast na svim tržištima na kojima BAT Adria posluje, a to su Hrvatska, BiH te Slovenija. Sljedeće godine se očekuje rast izvoza u zapadnu Europu, koja postaje glavno tržište.

BAT je također, nastavio s ulaganjem, te je ove godine uložio gotovo 20 milijuna eura, a sljedeće će taj iznos dovesti do 30 milijuna eura. Ulaganje se dakako odnosi na tvornicu u Kanfanaru koja godišnje proizvede oko 7,5 milijardi cigareta, od kojih 60 posto odlazi izvan granica Hrvatske.

Ram Addanki, predsjednik Uprave BAT Adria rekao je: - BAT je kao najveći investitor u Hrvatskoj tijekom posljednjih nekoliko godina iznimno zadovoljan dosadašnjim rezultatima poslovanja u Hrvatskoj, jer iz mjeseca u mjesec ostvarujemo rast tržišnog udjela. Počeli smo izvoziti na nova strana tržišta, od Grčke i Bugarske, preko Njemačke, Nizozemske i Švicarske do Češke, Španjolske i Poljske. Nakon zatvaranja BAT-ove tvornice u Njemačkoj, dio tamošnjih proizvodnih količina preseljen je u Kanfanar pa će nam od iduće godine Njemačka postati najveće izvozno tržište kanfanarske tvornice.

Addanki je upozorio i na ilegalnu trgovinu duhanom u Hrvatskoj: - Borba za smanjenje ilegalnog tržišta važna je i za potrošače i za proizvođače i za državu. Zbog toga pozivamo državnu upravu da udružimo snage i zajedno se borimo protiv ilegalnog tržišta, čijem rastu pogoduje i neplanirani rast trošarina na duhanske proizvode. Od velike je važnosti da vlade precizno definiraju kalendar rasta trošarina, jer će to značajno utjecati na smanjenje crnog tržišta.

Izvor: Hina
Posjetite stranicu tvrtke: ADRIS GRUPA d.d.
© TVRTKE.COM - sva prava pridržana | info@tvrtke.com | 01/6646-006