Tvrtke logo Menu
Pretražite tvrtke u Hrvatskoj!

Napredna pretraga


sakrij naprednu pretragu X

Poslovne vijesti - Banke, mjenjačnice, brokerske kuće - Tvrtka Borisa Mikšića investicijom najavljuje daljnje planove


27.11.2015
Tvrtka Borisa Mikšića investicijom najavljuje daljnje planove

EcoCortec je u lipnju u pogon pustio novu liniju za konfekcioniranje vrećica, dok je u isto vrijeme kapacitet skladišta udvostručen. Investicija je vrijedna 3,5 milijuna eura, a iz tvrtke očekuju kako će utrostručiti proizvodne kapacitete.

Trenutno se odvija širenje tvornice koje uključuje novu halu za proizvodnju koja će imati vrlo kvalitetne tri linije za estrudiranje i brendiranje VpVI papira, te za skladištenje kemijskih artikala.  Proces proizvodnje i prerade folije u tvornici je zaokružen tako da nema otpada, što je s obzirom na sve ekološkije globalno tržište sada vrlo bitno.

Ova tvornica zauzima strateško  mjesto na euro tržištu, a najviše surađuje s automobilskom industrijom. Tako je najveća mušterija Renault, a slijede ga Volvo, Volkswagen, Mercedes i druge.

EcoCortec posluje i u Aziji, te nakon potpisivanja ugovora s matičnom tvrtkom Cortec Corporation izvozi u Sjedinjene Američke Države, Meksiko i Kanadu. Ugovor je vrijedan dva milijuna dolara, a odnosi se na poslovanje s kompanijama General Motors, IBM , EXXonMobil, Ford, Caterpillar...

Vlasnik kompanije Boris Mikšić se osvrnuo na trenutnu situaciju i planove: - Orijentacija na izvoz je ključna. Svi znamo da je naše tržište malo, a nove tehnologije treba primijeniti u procesima da budemo konkurentni. Ekologija kao nova platforma za čitavu državu trebala biti jedan od prioriteta za poduzetnike kojima EcoCortec, nadam se, služi kao primjer da su i u Hrvatskoj moguće velike stvari. Dosta je kukanja, treba zasukati rukave. Dolazi vrijeme kad ćemo unatoč preprekama u našoj zemlji ostvarivati izvrsne poslovne rezultate i, što je još bitnije, moći konkurirati na globalnom tržištu.

Izvor: banka.hr
Posjetite stranicu tvrtke: ECOCORTEC d.o.o.
© TVRTKE.COM - sva prava pridržana | info@tvrtke.com | 01/6646-006